طريقه عمل البسبوسه الساده بطريقة سهله جدا

 

* تعتبر البسبوسه من أطباق الحلويات الشرقيه الاساسيه فهي احدي الاطباق اللذيذه التي نفضلها 

حيث تواجهه أمهاتنا كثير من التساؤل "ليه البسبوسه مش زي المحلات "

سوف اقدم ليكي افضل طريقه لعمل البسبوسه مثل المحلات 

**المقادير :

• ٣ كوب سميد بسبوسه 

• معلقه كبيره من جوز الهند الناعم 

•٤ كوب من السمن البلدي 

•٤ اكواب لبن 

•٤ اكواب سكر 

• ١/٢كوب شربات ( الشيره ) 

• معلقه طحينه 

** مقادير الشربات لو مش متاح الشيره الجاهزه  

• كوب وربع سكر 

• كوب وربع ماء 

• نصف ليمونه

***طريقه التحضير 

• افرغي السميد ف وعاء مع جوز الهند الناعم واخلطيهم جيدا 

• احضري صنيه فرن مقاس 28 وادهنيها بالطحينه والسمن البلدي 

• ف وعاء آخر افرغي اللبن والسمن والسكر وقلبيهم جيدا حتي تمام ذوبان السكر 

• احضري خليط السميد مع جوز الهند مع الخليط السابق وقلبيهم جيدا حتي يصبح القوام مرمل 

• افرغي الخليط بالصنيه المدهونه بالسمن والطحينه واضغي جيدا حاي تكون متساويه تماما

• ادخليها الفرن عند درجه حراره 220 واتركيها حتي تحمر 

**طريقه الشربات 

• نضيف كل من الماء والسكر ف اناء ونضعهم ع نار هادئه ونقلب جيدا 

•اتركي ااخليط حتي يغلي لمده خمس دقايق وضيفي اليه نصف الليمونه 

(يضاف الشربات الي صنيه البسبوسه عندما يكون احد منهما بارد والاخر سخن لكي تحافظ علي قوامها الطري اللذيذ ) 

*تقطع البسبوسه الي مربعات صغيره وتقدم بارده في اطباق التقديم 

إرسال تعليق

أحدث أقدم