كفته مشويه ع الفحم ( نفس بتاعه الحاتي 😋😋)


شوفت كتير وصفات للكفتة بصراحة اختراعات🤔🤔

ناس بتضيف عليها صلصة 🍅🍅 وناس برغل وناس بقسماط وناس سميد هي مش بسبوسة يااخوانا دي كفتة مشوية تتعمل بقي زي ما الكتاب بيقول او زي ما تعمليها من غير تأليف 😂😂


المقادير :-🧑‍🍳🧑‍🌾🧑‍🍳🧑‍🌾🧑‍🍳🧑‍🌾


1 ك لحم احمر🥩🥩🥩🥩

250 جرام دوش ( عند الجزار قوليله دوش او بوش )

2 بصل مبشور ومصفي جيدا من المياه ( مترميش المياه)

نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر

ملح🧂🧂🧂🧂🧂

فلفل أسود

جوزة الطيب


للتقديم والتزيين : 🥘🥘🥘🥘🥘


بقدونس🥬🥬🥬🥬

بصل🧅🧅🧅🧅

ليمون🍋🍋🍋


طريقة التحضير :-🫕🥣🫕🥣🫕🥣


تقطعي اللحم مكعبات مع البوش ونحطها في الثلاجة ساعتين وبعدها نطلعها ونفرمها ع الوش الواسع في المفرمة


ونضيف عليها طفل البصل المصفي من المياه جيدا والملح والفلفل الأسود و جوزة الطيب والبيكنج بودر وقلبها حلو اوي لحد ماكل المكونات تتجانس مع بعضها كويس


بعد كدة نفرمها مرة كمان في المفرمة ع الوش الاضيق من الوش الاولاني ولو مفيش يبقي نفرمها ع نفس الوش تاني


بعد ما نخلص الوش التاني نعجنها ( ندعكها ) اكنها حتة عجينة نفضل نعجن فيها لحد ماهتلاقيها عملت معاكي عرق يعني تحسي بقت مفتلة اول ماتوصلي للنتيجة دي يبقى احنا نجحنا ندخلها الثلاجة 4 ساعات عشان تتشمع

ومتفكش ع النار


بعدها نجهز الأسياخ ونشعل الفحم ونطلع الكفتة لتشكيلها او نشكها ع الاسياخ واحنا بنشكها فاكرة مياه البصل نبشر عليها حبة واحدة طماطم ونضيف شوية ملح وفلفل أسود ونبل ايدينا بيها عشان الكفتة متبقاش ماسكة في أيدي


ونضعها ع الفحم بعد فرشه في الشواية وظبط الحرارة

ونقلب لحين النضج ثم نضعها ع طبق التقديم الموجود به البقدونس والبصل الشرائح ونزين بشرائح الليمون


وبألف هنا ss


 

إرسال تعليق

أحدث أقدم