المقادير :
- نص كيلو دقيق متعدد الاستخدامات
- كباية حليب دافي
- بيضه
- معلقه كبيره زبده
- معلقه صغيره خميره فوريه
- معلقه صغيره فانيليا
- 5 معلقه كبيره سكر
- معلقه صغيره ملح
- شوكولاته هيرشي والبديل بتاعها اي نوع شوكولاته تحبوه ونقطعها مكعبات صغيره
- صفار بيضه ومعلقتين حليب ورشة نسكافيه للوش
طريقه التحضير :
- في طبق غويط نضيف الخميره مع 4 معالق حليب ومعلقتين سكر ونخلطهم مع بعض ونسيبهم لمدة 10 دقايق.
- نجيب طبق تاني ونحط فيه الدقيق ونعمل حفره في النص وننزل بخليط الخميره والحليب والسكر.
- نضيف باقي كمية اللبن والسكر والبيض والفانيليا والملح.
- نعجن الخليط كويس ونضيف الزبده في اخر مرحله من العجن.
- نستمر في العجن لحد ما العجينه تبقا لينه ونحسها انها لزجه وبتلزق في ايدينا.
- نغطي العجينه كويس ونسيبها تخمر ساعه
- بعد الساعه نحط العجينه على رخامه مرشوشه بشوية دقايق ونقسمها 10 قطع.
- نفرد كل قطعه وندهن الوش زبده بالفرشاه ونطبق العجينه ونفردها مره كمان.
- نوزع قطع الشوكولاته في نص العجينه وفي الاطراف .
- نلف العجينه ونحطها في صينيه مفروشه بورق الزبده ونكرر نفس الخطوات مع باقي القطع وبعد مانخلص الكميه كلها
نغطي الصينيه لمدة ساعه الا ربع ونسيبها تخمر.
- نسخن الفرن على 200 درجه
- نخلط صفار البيضه مع معلقتين الحليب ورشة النسكافيه وندهن وش الباتيه بالفرشاه براحه خالص.
- نخبز الباتيه لمدة 20-25 دقيقه على نفس درجة الحراره لحد ما يستوي وينفش والوش ياخد لون دهبي