طريقه عمل الباتيه بالشكولاته مثل المحلات بالضبط 😉😋




المقادير :

- نص كيلو دقيق متعدد الاستخدامات

- كباية حليب دافي

- بيضه

- معلقه كبيره زبده

- معلقه صغيره خميره فوريه

- معلقه صغيره فانيليا

- 5 معلقه كبيره سكر

- معلقه صغيره ملح

- شوكولاته هيرشي والبديل بتاعها اي نوع شوكولاته تحبوه ونقطعها مكعبات صغيره

- صفار بيضه ومعلقتين حليب ورشة نسكافيه للوش

طريقه التحضير :

- في طبق غويط نضيف الخميره مع 4 معالق حليب ومعلقتين سكر ونخلطهم مع بعض ونسيبهم لمدة 10 دقايق.

- نجيب طبق تاني ونحط فيه الدقيق ونعمل حفره في النص وننزل بخليط الخميره والحليب والسكر.

- نضيف باقي كمية اللبن والسكر والبيض والفانيليا والملح.

- نعجن الخليط كويس ونضيف الزبده في اخر مرحله من العجن.

- نستمر في العجن لحد ما العجينه تبقا لينه ونحسها انها لزجه وبتلزق في ايدينا.

- نغطي العجينه كويس ونسيبها تخمر ساعه

- بعد الساعه نحط العجينه على رخامه مرشوشه بشوية دقايق ونقسمها 10 قطع.

- نفرد كل قطعه وندهن الوش زبده بالفرشاه ونطبق العجينه ونفردها مره كمان.

- نوزع قطع الشوكولاته في نص العجينه وفي الاطراف .

- نلف العجينه ونحطها في صينيه مفروشه بورق الزبده ونكرر نفس الخطوات مع باقي القطع وبعد مانخلص الكميه كلها

نغطي الصينيه لمدة ساعه الا ربع ونسيبها تخمر.

- نسخن الفرن على 200 درجه

- نخلط صفار البيضه مع معلقتين الحليب ورشة النسكافيه وندهن وش الباتيه بالفرشاه براحه خالص.

- نخبز الباتيه لمدة 20-25 دقيقه على نفس درجة الحراره لحد ما يستوي وينفش والوش ياخد لون دهبي


 

إرسال تعليق

أحدث أقدم