المؤلف : Revaly
اصل المبطخ: اطباق مصريه
التصنيف: وجبات سريعه
الفئه : طعام
——————————-
المقادير :
لعجين البيتزا :
-3 كوب ك دقيق
-معلقة ك خميرة فورية
-1/2 كوب ك لبن
-معلقة ص ملح
-5 معالق ك سكر
-3 معالق ك لبن بودر
-1/4 كوباية ك زيت
مكونات الصلصة :
-2 معلقة ك صلصة
-3 معالق كبيرة كاتشب
-معلقة ك زعتر
-معلقة ك بربكيا
للحشو :
-سجق متشوح ومقطع
-شرايح فلفل الوان متقطع
-جبنة شيدر، متزريلا، شيدر
-زيتون حسب الرغبة
طريقه التحضير :
تحضير العجين:
1- هندفى نص كوباية اللبن ونحط فيها معلقة سكر ومعلقة الخمير ونقلبهم كويس ونسيبها 10دقايق
2-هننخل الدقيق ونحط عليه الملح وباقى السكر واللبن البودر ونحط اللبن والزيت ونعجنها كويس ونحط على وش العجين زيت ونغطيها ونسيبها تختمر
هتكفى عدد 2بيتزا كبيرة
3-هنحضر الصلصة هنحط الكاتشب والصلصة والزعتر والبربيكيا على بعض نقلبهم كويس اول ما العجين يختمر هنقسم العجين كورتين ناخد واحدة ونفردها فى لحد ماتبقى بان مش رقيقة ومش سميكة يكون سمكها حوالى سنتى هنخرمها بالشوكة ونفرد عليها الصلصة وبعدين نحط السجق بعدين الفلفل الالوان وبعدين الجبن وندخلها الفرن على درجة حرارة 180 لحد ماتستوى من تحت بعدين نشغل عليها الشواية شوية والف هنا