المبكبكة (مكرونة باللحمه)
المؤلف : Revally
مده التحضير : 10 دقايق
مده الطهي : 20 دقيقه
اصل المطبخ : اطباق مصريه
عدد الوجبات : 4
الفئه : طعام
نسبه الدهون : 13.6 غ
نسيع الكربوهيدرات : 28.7 غ
—————
** تعبتر المبكبكه من اشهر الوصفات ف المطبخ والتي تتميز بنكهتها اللذيذه واليكي طريقتها⬇️
المقادير:
*نص كيلو لحمه مقطعه مكعبات صغيرة..
* مكرونة صغيرة..
*بصلة نقطعها مكعبات..
*عصير طماطم..
*تلات معالق كبار صلصلة..
*توابل( ملح وفلفل اسود وجنزبيل وبابريكا )
*زبدة وزيت
طريقه التحضير 🥣😋
١- نحط الزبدة والزيت ونسخنهم
٢- وبعدين نحط البصل لحد ما لونه يصفر
٣- بعد كده نحط اللحمة والتوابل ونشوح اللحمة مع التوابل لحد ما لونها يغير
٤- وبعد كده نحط الصلصة والطماطم ونسبها تتسبك
٥- وبعد كده نحط مياه ونسيب اللحمة تستوي
٦- وبعد سوا اللحمة نحط المكرونة واول ماتغلي نوطي النار خالص
٧- علشان تستوي وكل ما الميه تنقص نزود شوية ميه علشان تستوي ويكون فيها شوربه