طريقه عمل الاكله الشتويه (المبكبكه ) وصفات ريڤالي

 اكلة شتوية ليليه تودي في ستين سلامة😂- Revally 

المبكبكة (مكرونة باللحمه) 

المؤلف : Revally 

مده التحضير : 10 دقايق 

مده الطهي : 20 دقيقه 

اصل المطبخ : اطباق مصريه 

عدد الوجبات : 4 

الفئه : طعام 

نسبه الدهون : 13.6 غ 

نسيع الكربوهيدرات : 28.7 غ 

—————

** تعبتر المبكبكه من اشهر الوصفات ف المطبخ والتي تتميز بنكهتها اللذيذه واليكي طريقتها⬇️ 

المقادير:  

*نص كيلو لحمه مقطعه مكعبات صغيرة..

* مكرونة صغيرة..

*بصلة نقطعها مكعبات..

*عصير طماطم..

*تلات معالق كبار صلصلة..

*توابل( ملح وفلفل اسود وجنزبيل وبابريكا )

*زبدة وزيت

طريقه التحضير 🥣😋

١- نحط الزبدة والزيت ونسخنهم

٢- وبعدين نحط البصل لحد ما لونه يصفر

٣- بعد كده نحط اللحمة والتوابل ونشوح اللحمة مع التوابل لحد ما لونها يغير

٤- وبعد كده نحط الصلصة والطماطم ونسبها تتسبك

٥- وبعد كده نحط مياه ونسيب اللحمة تستوي 

٦- وبعد سوا اللحمة نحط المكرونة واول ماتغلي نوطي النار خالص 

٧- علشان تستوي وكل ما الميه تنقص نزود شوية ميه علشان تستوي ويكون فيها شوربه 


 

إرسال تعليق

أحدث أقدم